Alien Day

De Alien filmreeks is een van de meest innoverende, fantasierijke en bovenal enge sci-fi reeksen ooit gemaakt. de Xenomorph-alien is ondertussen iconisch geworden. Ook al zit er wel eens een zure appel tussen (I’m talking to you Alien: Resurrection), toch zijn de films meestal erg spannend, een streling voor het oog en bezorgen ze je nachtmerries voor enkele dagen.

Woensdag 26 april is het Alien Day. Een dag waarop de fans het nalatenschap  van de saga vieren en dit jaar is het wel een zeer speciale editie, want er komt een nieuwe Alien film! Alien: Covenant wordt gereleased in België op 17 mei en belooft een triomfante terugkeer naar de roots van Alien. Ook Ridley Scott (Alien, Prometheus, Gladiator...) kruipt terug in de regiestoel. De Spin-off/prequel Prometheus van enkele jaren geleden was zeer verdeeld. Ook al zaten er inderdaad wat domme scènes in,  vond ik persoonlijk de film wel redelijk entertainend en verruimend voor de gehele saga. Vele fans vonden dat niet: er was namelijk weinig sprake van Aliens en het horror-element verdween wat. Het nieuwe deel zal dat volgens mij proberen te compenseren.

Om Alien Day en de komst van Covenant te vieren, organiseren o.a. Kinepolis en Budascoop Kortrijk evenementen om samen met jullie Alien in de metaforische bloemetjes te zetten.

Kinepolis vertoont op woensdag 26 april de eerste Alien film op het groot scherm. Een kaartje kost €10,75. Zij vertonen de gewone digitale versie. Ga dat zien!

Op zaterdag 13 mei, enkele dagen voor de release van Covenant, vertoont Budascoop een double feature van Alien en Aliens. De eerste twee films die overigens de beste zijn in de reeks en worden aanzien als echte cultklassiekers en dat is volgens mij volledig terecht. Zowel Alien als Aliens zullen voor de gelegenheid worden geprojecteerd op 35mm! Voor de prijs van €15 krijg je twee topfilms te zien! Persoonlijk opteer ik voor de Budascoop. De perfecte combinatie om je klaar te stomen voor het volgende hoofdstuk!

(Indien je echt compleet up-to-date wil zijn voor de nieuwe film uitkomt, lijkt het me nodig om zeker Alien, Aliens en Prometheus te bekijken. Covenant zou normaal de oude Aliens moeten verbinden met de spin-off! De derde en vierde mag je natuurlijk ook bekijken, maar persoonlijk vind ik ze minder goed.)

Als dit je nog niet helemaal excited heeft gemaakt voor Alien: Covenant, misschien helpt de trailer dan wel:

Ga jij Alien gaan bekijken of ben je enthousiast over het nieuwe hoofdstuk? Wat vind je van deze trailer? Laat zeker ook eens een reactie achter. Deze donderdag post ik trouwens een lijst met de beste bingeseries, dus look out for that!

See you soon!

One Reply to “Alien Day”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *