De beste series om te bingen

binge, series, parks and rec, chris pratt, gaugau, gauthier lesage, cm, howest

Met de komst van de digicorder en Netflix kijken weinig mensen nog wekelijks naar hun programma. Tegenwoordig bekijken mensen de afleveringen gewoon in één keer uit. Hier volgt een lijstje van series die volgens mij perfect zijn om in 1 sitting uit te kijken. De bekendere series zoals Game of Thrones, Friends, Breaking Bad, House of Cards etc. heb ik achterwege gelaten, want als ikzelf je nog niet de oren van het lijf gezaagd heb over die series, heeft iemand anders dat zeker en vast al gedaan.

 • Fawlty Towers

Gaugau, Gauthierlesage, fawlty towers, bingeseries, cm, howest

Ongetwijfeld is dit een van de meest iconische BBC-reeksen die de test des tijds heeft doorstaan. Toch vind ik dat vele mensen, vooral dan van mijn leeftijd, het niet meer kennen, wat ik zeer jammer vind. Britse comedy is niet voor iedereen: de slapstick, de droge humor e.d., maar Fawlty Towers is bij velen vaak de uitzondering en dat is meer dan terecht. John Cleese vertolkt de rol van Basil. Hij runt samen met zijn vrouw Sybil een hotel bij de Britse kust. Met de hulp van Polly en de klunzige Spaanse ober Manuel, belanden ze in allerlei hilarische omstandigheden. Er zijn wonder boven wonder maar twee seizoenen van gemaakt, wat de serie wel zeer consumeerbaar maakt.


 • Daredevil

Een van de betere reeksen van Netflix. Matt Murdock werd blind door een ongeval met chemisch afval, dit zorgt ervoor dat zijn andere zintuigen worden versterkt. Jaren later zien we hem als een advocaat in New York. Maar wanneer het gerecht tekort schiet, helpt Matt een handje door ’s nachts de misdadigers en criminelen op te jagen. Dit is een zogenoemde “superheldenserie”, maar laat dat je niet afschrikken; hier zijn geen monsters, lichtstralen of mensen die vliegen te zien. “Gewoon” een blinde advocaat die de georganiseerde misdaad letterlijk en figuurlijk aanvecht, niets raars aan toch?! De vechtscènes zijn ongelooflijk goed gechoreografeerd en geregisseerd en de antagonisten zijn bovendien zeer overtuigend een meelijwekkend geportretteerd door onder andere Vincent D’onofrio (Jurassic World, Men in Black) in seizoen 1 en Jon bernthal (the Wolf of Wall Street, the Accountant) in seizoen 2. volgens bronnen zou seizoen 3 in 2018 uitkomen en Jon Bernthal krijgt zelfs zijn eigen serie als the Punisher, die dit jaar nog uitkomt.


 • Black Mirror

Black Mirror is een anthology serie. dit soort serie beleeft opnieuw een grote opmars dankzij series zoals: Fargo, True Detective, American Horror Story etc. In de meeste gevallen betekent dit dat ieder seizoen een compleet ander verhaal vertelt en vaak ook te werk gaat met allemaal andere acteurs. Vaak is er wel een blijvend thema. In het geval van Black Mirror gaan ze nog een stapje verder: hier is iedere aflevering een compleet ander verhaal met andere acteurs. Dus iedere episode is een film van een uur als het ware. Het terugkerende thema in deze serie is: technologie en al het negatieve dat het met zich meebrengt. Soms speelt het zich af in de toekomst, soms in de dag van vandaag. Deze serie lijkt soms echt een ‘wake-up call’ voor iedereen die verslaafd is aan zijn smartphone of andere technologische snufjes (mij inclusief). Bovendien zijn de afleveringen keer op keer spannend en af en toe zeer beangstigend.


 • Freaks And Geeks

Misschien heb je deze al gezien of tenminste al van gehoord. De serie dateert tenslotte al vanuit 1999. Het gaat over Lindsay, een goeie studente, die beslist om vrienden te worden met de slechte leerlingen van de school. Freaks and Geeks was aanvankelijk een simpele tienershow, maar is sinds die tijd uitgegroeid tot een echte cultklassieker. Dit komt hoogstwaarschijnlijk door het feit dat er maar 1 seizoen van werd gemaakt. Door problemen achter de schermen en weinig talrijke kijkcijfers, werd het meteen afgevoerd. Deze serie lanceerde weliswaar heel wat sterren: Freaks and Geeks plaveide de weg voor Seth Rogen, James Franco en Jason Segel, die nu toch wel een zeer productieve carrière hebben. dankzij het ene seizoen is Freaks and Geeks gemakkelijk te consumeren!


 • Mr. Robot

Elliot is een van de beste hackers ter wereld. Hij sluit zich aan bij Fsociety; een hackergroep, à la Anonymous, die E-Corp, een van de grootste bedrijven ter wereld, ten val wil brengen. Alleen heeft Elliot veel psychologische problemen die zijn missie zeer lastig maken. Het succes van deze show zit hem in die psychologische problemen: Elliot spreekt tot de kijker als zijn denkbeeldige vriend en de helft van de tijd heb je geen idee of je de werkelijkheid ziet of een illusie van Elliot. Dit zorgt voor de nodige plottwists en WTF-momenten die dit de perfecte bingeserie maken!


 • Parks and Recreation

Het kleine broertje van The Office, maar moet zeker niet onderdoen! Parks and Rec is een mockumentary over de ambiteuze Leslie die in het gemeentehuis van Pawnee werkt. Samen met haar medewerkers probeert ze Pawnee een betere plaats te maken op allerlei absurde manieren, met alle gevolgen van dien. Door de subtiele humor is deze serie zeer herkijkbaar, hoewel het eerste seizoen minder goed is dan de rest, vanaf het tweede seizoen vindt de serie zijn juiste voetstuk. De humor is absurd en zelfspottend, maar slaat wel altijd de nagel op de kop!


 • The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst

Een zesdelige documentaire die vaak aanvoelt als een thriller. Filmmaker Andrew Jarecki onderzoekt het gecompliceerde leven van Robert Durst, de rijke vastgoedmagnaat die hoofdverdachte was bij meerdere moorden, waaronder die van zijn vrouw, een familievriend en zijn buurman. Het interview Met Durst zelf is zeer ijzingwekkend. Het feit dat het realiteit is en geen fictie voor de verandering, maakt het des te spannender. Het idee dat bijvoorbeeld je buurman simpelweg een moordenaar kan zijn, is een idee dat me altijd beangstigt en fascineert. Bij een (invloed)rijk persoon des te meer: Zij hebben vaak het vermogen en de connecties om alles in de doofpot te steken.


 • Fargo

De serie Fargo is een anthology-serie die losjes gebaseerd is op de gelijknamige Coen Brothers-film uit 1994. Ieder seizoen vertelt een ander verhaal met andere acteurs en net zoals de film draait het altijd rond een reeks misdaden waarvan de sporen altijd terugleiden naar het stadje Fargo in het Midwesten van de VS. Fargo is net begonnen aan zijn derde seizoen, maar is nu al legendarisch voor zijn geweldige acteerprestaties en vooral de manier van storytelling: De serie is gewelddadig en spannend, maar is zodanig geschreven en geregisseerd dat alles luchtig, komisch en banaal lijkt. Voeg daar dan nog eens het ietwat grappig midwesterse accent aan toe en je krijgt een zeer bizarre serie voorgeschoteld die af en toe een loopje durft te nemen met zijn publiek. De zwartgallige humor is zeker niet voor iedereen, maar als je het tof vindt, ben je gegarandeerd vanaf de eerste minuut verslaafd.


 • Desperate Housewives

Jup, ik heb deze serie echt bekeken. Vroeger speelden ze dit de vrijdagavond op Canvas en mijn moeder was een fervent kijker. Toevallig keek ik eens een aflevering mee en ik was versteld van de grappige en spannende verhaallijnen. Zoals de naam al doet vermoeden is Desperate Housewives iets vrouwelijker dan meeste series, maar in tegenstelling tot peers zoals Pretty Little Liars bijvoorbeeld is het beter gemaakt en geacteerd en het was in feite ook de voorganger ervan. Je ziet het leven van vier buurvrouwen en vriendinnen: hun liefdesperikelen, hun gênante momenten die voor hilariteit zorgen en hun tegenslagen. Ieder seizoen biedt ook altijd een zeer spannend mysterie. De laatste twee seizoenen zijn wel wat minder…

 


 • 24

Nu we de vrouwelijke kant hebben gehad: schieten, vechten, kernbommen, geheim agenten, een tikkende klok… Al de ingrediënten die 24 een van de spannendste series ooit maakt. Het was zelfs de eerste serie die ik ooit heb gebinged. het concept is simpel: 1 seizoen bestaat uit 24 afleveringen. Een seizoen stelt 1 dag voor en 1 aflevering is 1 uur van die dag. Het verhaal wordt dus in real-time vertelt wat de spanning nagenoeg opdrijft. Geheim agent Jack Bauer is een geheim agent die ieder seizoen de rottigste dag uit zijn leven meemaakt. Hij moet telkens het land redden van terroristen en andere gevaren. Je zou je op de duur afvragen hoe het komt dat één man zoveel tegenslag kan hebben. Maar nadenken is niet nodig, gewoon op het puntje van je stoel zitten is al genoeg! 


Ken je nog goeie series waar een pauze inlassen voelt als een zonde? let me know in de reacties!

See you soon !!!

2 Replies to “De beste series om te bingen

 1. Wat vindt je van Friends? Ik heb gehoord dat dit ook een prachtige/hilarische serie is. Misschien samen eens bekijken? Anders leuke ideeën! Ik zal beginnen met Desperate Housewives.

  1. Ik heb friends al meerdere malen bekeken Ellen. Ik vind de serie super en ik wil gerust eens een datum prikken om een episode te bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *