Goeie films die het financieel slecht deden in 2016, maar zeker de moeite zijn!

Hunt for the wilderpeople, sam neil, taika waititi

Dit zijn de films die volgens ons veel te weinig aandacht kregen afgelopen jaar. Vaak waren het financiële flops of kwamen ze net break-even, maar wij denken dat deze suggesties zeker eens de moeite zijn om te bekijken! De meeste films kan je vaak gewoon opdelen in twee categorieën volgens ons: de blockbusters en de Oscarbaits. Helaas zijn er vaak films die in geen enkele categorie vallen. In bepaalde gevallen zijn de films zeer goed, maar bekoren ze voor een of andere reden de grote massa niet. “Oscarfilms” krijgen net zoals de blockbusters, veel aandacht. Veel aandacht betekent meer geld in het laatje bij de box office. Er zijn films die dat niet krijgen, die aandacht, wat zonde is. Ook afgelopen jaar was dat weer het geval. Vandaar dit lijstje

The Nice Guys

the nice guys, russel crowe, ryan gosling, shane black, gaugau, film, blogIn het 1970’s Los Angeles moeten twee privédetectives de zaak oplossen van een vermist meisje. Dit blijkt gelinkt te zijn aan de dood van een pornoster. Een slimme seventies- actiekomedie met Ryan Gosling en Russel Crowe in de hoofdrol met goeie recensies. Hoe kan het dat deze film flopt? Ik heb de film ondertussen al twee keer gezien en de humor is intelligent en grappig en het verhaal is origineel. De regisseur is Shane Black, die hiervoor Iron Man 3 maakte. Die film verdiende wereldwijd 1, 2 miljard dollar, wat waanzinnig is. Toch wist The Nice Guys maar 36 miljoen te halen, wat zeer jammer is. Checken dus! (Bekijk ook Kiss Kiss, Bang Bang van Shane Black, ook een geweldige actiekomedie.)

 

A Monster Calls

a monster calls, J.A. Bayona, Sigourney Weaver, Liam Neeson, Felicity JonesWij hadden gedacht dat deze toch voor enkele Oscars zou worden genomineerd. Dat was helaas niet het geval. Gecombineerd met een januari-release en de strijd tegen een Star Wars film, zorgde dit ervoor dat ook deze film het zeer slecht deed. Wat ironisch is, want een van de sterren van deze film, had ook de hoofdrol in die voorgenoemde Star Wars film: Felicity Jones. Het gaat over een jongetje, wiens moeder lijdt aan kanker. Om dit te verwerken droomt hij van een levende boom die hem verhalen vertelt.

De film kostte 43 miljoen om te maken en bracht wereldwijd 43 456 127 dollar op. Dan denkt u dat de film toch tenminste break-even is. Dit is een fout die velen maken: Bij iedere film komen er ook nog marketingkosten bij die aanzienlijk zijn. Daardoor is deze film officieel een flop. Wij vonden de film nochtans zeer pakkend en prachtig geregisseerd door J.A. Bayona (The Impossible, Jurassic World 2 (2018))

 

Kubo and the Two Strings

kubo and the two strings, kubo, gaugau, matthew mcconaugheyKubo moet op zoek gaan naar een magisch harnas van zijn overleden vader om zo een duistere geest te verslaan. Zo begint deze fantastische animatiefilm die naar het einde toe zeker en vast een emotionele punch meebrengt. Gelukkig valt er ook wat af te lachen met o.a. Beetle (ingesproken door Matthew McConaughey)

We denken dat deze film het niet zo goed heeft gedaan, door het feit dat de doelgroep niet echt duidelijk is. Het lijkt ons logissch dat kinderen de emotionele kanten van het verhaal zullen missen en dat het voor ouderen wat kinderlijk is. Het was alleszins wel een leuke film volgens ons!

 

Sing Street

Het alternatief voor mensen die geen fan waren van La La land. Sing Street gaat over een jongen die in Dublin woont tijdens de jaren ’80. Om indruk te maken op een meisje start hij zijn eigen band. De film maakt ook gebruik van eigen liedjes, die eigenlijk echt wel aanslaan! Dit maakt Sing Street een toffe ‘coming of age’-film. En als je de film niet wil bekijken, kan je net als ik ook het album beluisteren op Spotify. De film bracht amper 14 miljoen op wereldwijd. Zie hieronder alvast een van de liedjes uit de film.

 

Nocturnal Animals

Nocturnal animals, Amy Adams, Jake gyllenhaal, Tom Ford29,2 Miljoen dollar opgebracht wereldwijd op een budget van 22,5 miljoen. De studio Focus had waarschijnlijk op meer opbrengsten gehoopt, zeker nadat deze dramathriller de grote juryprijs won op het filmfestival in Venetië. Met een geweldige cast: Jake Gyllenhaal, Amy Adams, Aaron Taylor-Johnson, die hiervoor een terechte Golden Globe won en Michael Shannon, die hiervoor werd genomineerd voor een Oscar.

Een vrouw krijgt op een regenachtige avond een manuscript van haar ex. Wanneer ze het boek begint te lezen, interpreteert ze het als een symbolische wraak van haar ex. Een verhaal verteld in een verhaal dus. Wij vonden de film zeer spannend en aangrijpend, hoewel het einde misschien ietwat anticlimactisch aanvoelde.

 

The Edge of Seventeen

Nadine heeft een moeilijk leven in high school. Het wordt nog moeilijker wanneer haar beste en enige vriendin een relatie krijgt met Nadines oudere broer. Op een budget van 9 miljoen wist Edge of Seventeen 18 miljoen op te halen wereldwijd. De film geraakte dus zeker uit de kosten, maar verdient zoveel meer. De film is zeer herkenbaar voor tieners en is daarbovenop hilarisch! Hailee Steinfeld steelt de show in haar eerste hoofdrol. Ze bewijst dat ze een blijvertje is. Ook Woodie Harrelson als de ‘ongeïnteresseerde leerkracht die geen blad voor de mond neemt’ doet het geweldig. Wanneer is Woodie Harrelson niet geweldig?!

 

Hunt For the Wilderpeoplehunt for the wilderpeople, taika waititi, sam neill, new-zealand, gaugau

Ricky, een rebelleuze wees, vlucht van zijn nieuwe pleegvader Hec. Hec gaat hem achterna, de Nieuw-Zeelandse wildernis in. Door een hoop misverstanden wordt er een grote jacht geopend op de twee door de politie en het leger. Een bizarre en charmante komedie met een hart. De casting van Julian Denisson is perfect voor Ricky (De 12-jarige is trouwens een echte superster in Nieuw-Zeeland) en Sam Neill (Jurassic Park) brengt een zekere empathie als de oude brompot. De film bracht maar 5,5 miljoen op wereldwijd… Kijken dus!

 

Honorable mentions:
 • Deepwater Horizon 
 • The BFG
 • The Light Between Oceans
 • Loving
 • Everybody Wants Some

Ken jij nog andere films die het niet zo goed deden of te weinig aandacht kregen, maar zeker de moeite zijn om te checken? Laat dan eens weten in een reactie hieronder!

See you soon!!!

 

 

4 Replies to “Goeie films die het financieel slecht deden in 2016, maar zeker de moeite zijn!

 1. Interessant! Ik heb enkele films genoteerd die ik zeker na mijn examens of als ontspanning zal bekijken!

 2. Toffe blog Gauthier!

  Iets helemaal anders: welke films kan jij als expert aanbevelen om gezellig samen met je vriendin te bekijken? Dankjewel 🙂

  Stijn

  1. Dag beste Stijn, bedankt voor de feedback. Vaak grijp ik dan terug naar de klassieke romantische films: Eternal Sunshine of the Spotless Mind is een must, maar ook 500 Days of Summer, Her, Midnight in Paris, Groundhog Day, Lost in Translation, Moonrise Kingdom…
   Laatst bekeek ik ook de trilogy van Before Sunrise, zeker ook een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *