Alle Marvel-films op een rijtje: Ranking from worst to best – Deel 1

avengers, infinity war

Op 25 april is het eindelijk zover: Avengers: Infinity war speelt dan eindelijk bij ons in de zalen. Een resolute conclusie van 10 jaar Marvel-films. Hier werd al sinds 2008 naartoe gewerkt. Of het zal lonen is nog maar de vraag. Ze hebben alvast een resem aan goeie superheldenfilms gemaakt. In opwachting van Infinity War zetten we ze hier nog even op een rijtje. Alle 18 Marvel-films van slechtst naar best. In deze post tellen we af van 18 t.e.m. 10. De volgende post krijg je dan de negen beste Marvel-films. HERE GOES!

 

18. Thor: The dark World

In feite is er weinig mis met de tweede Thor-film. Het grootste verwijt is dat het wat saai en conventioneel is. Van verhaal tot slechterik; deze film is over heel de lijn middelmatig. En de vonk tussen Chris Hemsworth en Natalie Portman wil ook in dit tweede luik, maar niet overslaan. Portman is normaal gezien een fantastische actrice, maar ze is kennelijk niet gemaakt voor dit soort films.

17. iron man 3

“You hate it or you love it” Als er een iets is wat we bij Iron Man 3 toejuichen is de verfrissende blik van een superheldenfilm door regisseur Shane Black. Ook de verhaallijn van Tony’s post-traumatische stress is fantastisch, maar wordt helaas niet echt doorgezet. Black doet naarstig zijn best om een interessante film met leuke twists in te steken, maar het eindresultaat is wat “meh”.

16. Iron man 2

Velen zien dit als een van de slechtste MCU-films en met goeie reden. Iron Man 2 heeft veel te veel verhaallijnen om zo iedereen klaar te stomen voor Avengers, heeft een mompelende nietsnut van een bad guy en de film valt uiteindelijk in het grauw naast de eerste Iron man-film. Enkel dankzij de Howard Stark-verhaallijn en de geweldige vertolking van Sam Rockwell is deze film draagbaar.

Iron man, RObert Downey Jr., Marvel

15.The Incredible Hulk

Deze film krijgt het vaak hard te verduren. Onterecht, als je het ons vraagt. De MCU stond nog in zijn kinderschoentjes en ze wisten niet echt wat ze met de Hulk aan moesten vangen. De toon is helemaal anders dan de meeste Marvel-films, maar the Incredible Hulk is een aangenaam filmpje met een goede vertolking van Edward Norton. (Al zijn we blij dat Mark Ruffalo uiteindelijk de rol toegeschoven kreeg!)

edwart norton, the hulk, the incredible hulk, marvel, mcu

14. Guardians of the Galaxy Vol. 2

guardians of the galaxy, chris pratt, james gunn, marvelTerwijl de eerste Guardians een verfrissende verrassing was, is het tweede hoofdstuk meteen al een zucht. Geen stakes, weinig verhaal en veel te veel (onnodige) humor. In de eerste film werd humor toegevoegd om de scènes te verbeteren. Hier voelt het eerder aan alsof de scènes gecreëerd zijn zodat ze een mop kunnen maken. Een domper, want qua visuals, muziek en caracter development (behalve voor Drax dan) is deze film wel de moeite!

13. Thor

chris hemsworth, marvel, thor

Voor Thor Ragnarok erbij kwam, werden de Thor-films wat gezien als middelmaat van de MCU. Bij de eerste Thor-film is dit misschien wat hard, want de film introduceert ons aan Chris Hemsworth’s Thor en ook niet onbelangrijk: Tom Hiddleston’s Loki, wiens personage een grote impact zou gaan hebben in Avengers en het verdere verloop van de MCU. Bovendien is de humor van de bovenste plank in deze film. Misschien toch eens herbekijken?

 

12. Captain America: The First Avenger

De Captain America-films werden per hoofdstuk beter en grootser. De eerste wordt daarom vaak ook vereerd, maar daarom is de film nog geen meesterwerk. Het duurt een hele tijd voor we Captain America aan het werk mogen zien tijdens de Wereldoorlog en dan tonen ze dit nog in een korte montage, waardoor ze meteen een groot stuk overslaan. Chris Evans excuseert zich hier voor Fantastic Four en zet een geweldige prestatie neer. De rol van de Captain had makkelijk saai of ouderwets kunnen worden, maar hij maakt er het zijne van en dat doet hij met glans. Ook Hugo Weaving doet het hier zeer goed als Hitler ad interim; the Red Skull.

captain america, marvel, the first avenger, chris evans

11. Ant-man

Ant-man was een verrassing. Iedereen dacht het ergste toen bleek dat

ant-man, paul rudd, marvel

Edgar Wright wegging als regisseur wegens creatieve verschillen. Gelukkig wist Peyton Reed de brokken te lijmen en bracht een kleinschalige bankoverval-komedie. Wie had trouwens gedacht dat Paul Rudd, kind aan huis bij iedere komedie, zomaar even een superheld kon spelen? Hij heeft de looks niet van Chris Evans of de spieren van Chris Hemsworth, maar het gaat hem er zéér goed vanaf. Doe daar een sterrencast van Michael Douglas, evangeline Lily en verhalenverteller Michael Pêna bij en je hebt een geweldig toffe film. Spijtig dat we weer een by-the-numbers bad guy krijgen en dat de inzet nooit echt hoog lijkt. Desondanks is Ant-man a blast! “Baskin Robbins always finds out.”

10. Avengers: Age of Ultron

Wie van de trailers hoopte op een donkere Avengers-film met een angstaanjagende bad guy, kwam waarschijnlijk teleurgesteld uit de zaal bij Age of Ultron. ‘Less is more’ zegt men vaak en ook hier is dat niet minder waar. Joss Whedon doet enorm zijn best om het spektakel van de eerste Avengers te overstijgen, waardoor de film vaak als een warboel aanvoelt en ook daarom is de film maar half zo spannend en charmant als de eerste. Wat in deel 1 als natuurlijk en entertainend aanvoelt, voelt hier vaak als geforceerd. Desondanks blijft het een avontuur om al deze helden in 1 film aan het werk te zien. En Hawkeye krijgt eindelijk de eer die hij verdient.

avengers: age of ultron, marvel, iron man, hulk, hawkeye, joss whedon

Ben jij tot dusver akkoord met deze ranking? Of verklaar je ons gek? Laat weten in de comments!

Stay Tuned voor de top 9 beste MCU-films!

One Reply to “Alle Marvel-films op een rijtje: Ranking from worst to best – Deel 1”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *