Alle Marvel-films op een rijtje: Ranking from worst to best – Deel 2

avengers, infinity war

Dan gaan we nu verder met onze top 9 (?!) van de beste Marvel Cinematic Universe-films gemaakt. ENJOY!

    9. Thor Ragnarok

Het derde deel van de Thor-franchise is zonder twijfel de meest bijzondere. Met de regie van Taika Waititi (Zijn naam is maar half zo gek als zijn films) is Thor Ragnarok een kleurrijk spektakel geworden en een rasechte komedie in een sci-fi-jasje. Je kan het eigenlijk bijna een reboot noemen. Natalie Portman=gone, veel oude bijrollen van vorige films=gone en last but not least: Thor’s lange lokken=GONE! Er is hier (te?) veel humor en toch zijn er veel gevolgen en drama. Helaas wordt de drama vaak undercut door al die humor. Dat is meteen ook het grootste mankement aan de film. Waarom zou jij als kijker iets geven om de gebeurtenissen in de film, als de personages zelf de volgende scène alweer grapjes maken? Toch wel hoedje af voor Waititi: He made Thor look cool again!thor, ragnarok, taika waititi, chris hemsworth

  1. Doctor Strange

doctor strange, benedict cumberbatch, marvelWe are cumberbitches! We waren dus door het dolle heen toen we hoorden dat Benedict Cumberbatch de cape van Doctor Strange zou gaan opnemen. De film is visueel en muzikaal een echt experiment geworden voor Marvel. Een experiment dat zeker en vast geslaagd is. Aanvankelijk waren we wat sceptisch over de derde akte van de film, maar bij het herbekijken wordt het beter en beter! Qua verhaal zijn er inderdaad parallellen met Iron Man en de humor landt niet altijd, maar Doctor Strange is een streling voor het oog en is van begin tot eind een entertainende rit.

  1. Spider-man: Homecoming

De murenklimmer is terug thuis! Tot enkele jaren geleden waren het nog maar dromen: Spider-man samen met zijn kompanen van de Avengers op 1 scherm te zien. Dankzij zijn introductie in Captain America: Civil War werd droom werkelijkheid en in Spider-man: Homecoming krijgt de spinnenman zijn eigen film. De derde reboot in 10 jaar. Deze film kon gemakkelijk een saaie bedoening geweest zijn. Gelukkig wist Marvel dat we ondertussen Peter Parker’s origine wel al kennen, dus spoelden ze meteen 6 maanden verder. Hoewel Tobey Maguire en Andrew Garfield respectievelijk goeie “Spider-men” waren, is Tom Holland de definitieve versie de we wilden: Speels, grappig, nerdy en ook echt iemand die een tiener is en geen 26-jarige in High school. Iron man krijgt ook een leuke rol in de film en Michael Keaton heeft duidelijk plezier als the Vulture, een van de beste bad guys van de MCU als je het ons vraagt.spider-man, homecoming, marvel, tom holland, michael keaton

  1. Black Panther

Black Panther is op vele manieren een bijzondere film: Een bijna uitsluitende zwarte cast over een zwarte superheld in Afrika. Bovendien is het ook een spannende film en eindelijk weer een Marvel-film met wat minder humor. (Dit was volgens ons dringend nodig na het komediejaar van 2017 met Guardians 2, Spider-man en Thor Ragnarok) Michael B. Jordan brengt ons Killmonger, de beste slechterik in de MCU tot nu toe. Thanos zal zijn best mogen doen om hem te overtreffen. Jordan brengt een emotionele lading die ervoor zorgt dat dit een van de weinige superheldenfilms is, die niet zo zwart-wit is. Het is niet goed tegen slecht. En dat maakt voor ons de film zo bijzonder. Verder heeft de film een geweldige cast en heuse vechtscènes waar je van achterover valt. Helaas haalt hij net de top 5 niet. Lees ook zeker onze recensie voor Black Panther!

  1. Guardians of the Galaxy

Als je enkele jaren geleden vroeg wat Guardians of the Galaxy is, hadden velen waarschijnlijk hun schouders opgetrokken. Tegenwoordig zijn ze al niet meer weg te denken uit de popcultuur. James Gunn’s eerste Guardians was een verfrissende actiekomedie die Chris Pratt tot superster lanceerde en bovendien het Marvel universum opentrok naar de ruimte. Wat resulteerde in een visueel spektakel waar je op het puntje van je stoel zit, om er dan uiteindelijk af te vallen van het lachen. Een verdiende vijfde plaats. WE ARE GROOT!

guardians of the galaxy

  1. Iron Man

The one that started it all. Een redelijk onbekende superheld voor het grote publiek, een hoofdacteur die nog steeds bezig was met zijn imago wat op te kuisen. Iron man kon gemakkelijk in vele opzichten mislukken. Het werd wonder boven wonder een topfilm die Robert Downey Jr.’s naam niet enkel zuiverde, maar hem ook meteen bombardeerde tot een van de meest geliefde en meest betaalde acteurs ooit. Met Iron Man werd de toon ook meteen gezet voor de actie en de humor voor de films die zouden volgen. Deze film is van begin tot eind spannend en hoewel sommige klagen over Jeff Bridges’ personage vinden wij dat hij een geweldige prestatie hier neerzet. Na 10 jaar is Iron Man nog steeds een van de beste films die Marvel kan aanbieden en de impact die de film had zorgt ervoor dat hij een een mooie vierde plaats krijgt.

iron man, marvel, robert downey Jr.

TOP 3
  1. The Avengers

Het eerste luik van de MCU die tot een einde kwam. De eerste echte team-up film die de lucrativiteit van shared universes bewees. The Avengers gaat als een pijl vooruit doordat alle bijna alle personages al in eerdere films werden geïntroduceerd. Doordat je de helden al kent is er van het begin al een emotionele lading die alleen maar groter wordt naarmate het einde nadert. Deze film heeft alles wat een goeie Marvelfilm betaamt: puur entertainment met een lach en een traan. Met Loki als big baddie heb je ook een slechterik die we op een bepaalde manier ook toejuichen, wat de film alleen maar beter maakt. Het grootste minpuntje voor ons is dat de laatste akte met de invasie nogal ‘been there, done that’ aanvoelt.avengers, iron man, hulk, thor, marvel, black widow, hawkeye

  1. Captain America: Civil War

Ook wel Avengers 2.0 genoemd. En dat is niet geheel onterecht. Zowat alle Avengers die je tot dan toe kende, passeren de revue. Zelfs nieuwkomers Black Panther en Spider-man (Oké nieuwkomers in dit universum dan) komen aan bod. Deze film kon zonder twijfel een heuse flater worden: Het is niet zo simpel om een heleboel superhelden tegenover elkaar te zetten vanwege een argument en het toch natuurlijk te doen voelen (kijk maar naar Batman V Superman…) regisseursduo the Russo Brothers slagen er toch in. Zij maakten een heuse showdown tussen twee kampen: enerzijds die van Captain America en anderzijds die van Iron Man. Het belangrijkste daarbij is de nuance die ze scheppen. Zowel Cap als Tony Stark hebben gelijk en ongelijk in deze film. Het ene moment ga je akkoord met de ene, het andere moment verloop je vlug van kamp.

The Russo Brothers wisten een heleboel verhaallijnen zonder kleerscheuren te ontrafelen en te vertellen aan de kijker. De politieke strijd tussen onze helden, de introductie van Black Panther en Spider-man en intussen ieder personage zoveel mogelijk screentime geven. Wat een hels karwei. Het is ze toch gelukt. Meer nog: Met de nu al befaamde “airport’ scène brengen ze een van de langste en meest indrukwekkende vechtscènes ooit uit gelijk welke superheldenfilm. Voor velen is dat de beste scène uit de film. Voor ons is hetgene wat erna komt de kers op de taart: een emotionele plottwist die uitmondt in een hard gevecht. De enige reden waarom wij Civil War op 2 zetten, is omdat deze film weinig herbekijkbaarheid heeft volgens ons. Na 2 keer bekijken is hij nog steeds goed, maar minder beklijvend dan onze nummer 1.

spider-man, captain america: civil war

  1. Captain America: The Winter Soldier

Het eerste Marvelverhaal verteld door the Russo Brothers. En wat voor een! Captain America: the Winter Soldier is een spionagefilm zonder weerga. De film heeft een van de beste vechtscènes (de lift!) en een van de beste achtervolgingen ooit volgens ons. Het verhaal heeft plottwists van begin tot eind. We gaan ze uiteraard niet verklappen, indien je de film nog niet zou gezien hebben (what the hell are you doing here then?!) Chris Evans ownt de rol van de captain meer dan ooit. Zijn chemie met Anthony Mackie en Scarlett Johanssen in deze film is fantastisch en een van de sterkste punten van deze film. Hetzelfde geldt voor Samuel L. Jackson, die eindelijk een grotere rol krijgt als Nick Fury. Met the Winter Soldier hebben we ook een van de meest interessante bad guys uit dit universum vast.

Kortom: Captain America: the Winter Soldier is voor ons de beste MCU-film: Een serieuze actiefilm met jaren ’80 spionagethriller smaakje, een fantastisch verhaal met harde consequenties, geweldige acteerprestaties en bijzonder goeie gevechtscènes. GA DAT (OPNIEUW) ZIEN!!!

captain america: the winter soldier

Kunnen the Russo Brothers hetzelfde klusje klaren in Avengers: Infinity War? Je ziet het vanaf nu woensdag 25 april in jouw bioscoop! Hieronder nog even watertanden op de epische Infinity War-trailer! Laat ons intussen hieronder weten wat je van deze ranking vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *